top of page
SDYA47_21_logo.jpg

 

Αγαπητέ φίλε/η,

Εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την εγγραφή σου στον 47ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά.

Ο Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ.,  για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του τρεξίματος και φιλοξενεί δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Η Ιστορική αυτή διοργάνωση από το 1978 μέχρι το 2022 διεξαγόταν στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά (Εκκίνηση-Τερματισμός) και η διαδρομή ήταν στο παραλιακό μέτωπο Ελληνικό - Γλυφάδα - Βουλιαγμένη.

Με δεδομένο ότι πλέον έχουν ξεκινήσει εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου στο Ελληνικό, δεν υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση στο φυσικό της χώρο.

Έτσι, και φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στην διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου, εκεί όπου το 2020 είχε πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου σε πιστοποιημένη διαδρομή.

Νέο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι οι παράλληλοι αγώνες των 10 και 5  χλμ. στο αγωνιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών σε όλους τους δρομείς.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η MyRace.

Σημαντική υποστήριξη
Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance από τη θέση του χορηγού, στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της New Balance μας προσφέρουν άνεση, προστασία, αλλά και σημαντική επιστροφή ενέργειας για να κάνουν το τρέξιμο μας πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό, θα έχετε την δυνατότητα να ενυδατωθείτε με το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό από τους σταθμούς τροφοδοσίας, έτσι ώστε να διατηρήσετε την ικανότητα απόδοσής σας σε υψηλά επίπεδα και να πετύχετε τον στόχο σας.

Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Energy Gel, η εταιρεία GU Energy Greece. Τα ενεργειακά Gel της GU περιέχουν το ιδανικό μείγμα υδατανθράκων, στις σωστές αναλογίες και ποσότητες δίνοντας μας άμεσα ενέργεια, αλλά και βιταμίνες, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες βελτιστοποιώντας την απόδοσή μας.

Επιπλέον, η Bella Frutta/Orsero θα είναι μαζί μας για να μας προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Στον τερματισμό του αγώνα θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε της νόστιμες και υψηλής διατροφικής αξίας μπανάνες της, ώστε να αναπληρώσετε άμεσα τη χαμένη ενέργεια και να επιταχύνετε την αποκατάστασή σας.

Η INTERAMERICAN για μία ακόμα φορά θα στηρίξει ενεργά τη διοργάνωση διαθέτοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο και μαζί με τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, τη Lifeguard Hellas training center και τους πολύτιμους εθελοντές της διοργάνωσης, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σημαντικές πληροφορίες
Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής

Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται την ημέρα του αγώνα δίπλα από το σημείο του τερματισμού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
- από τις 07:30 έως τις 09:00 αυστηρά για τους αγώνες των 21 χλμ. & 10 χλμ.
- από τις 09:30 έως τις 12:00 αυστηρά για τον αγώνα των 5 χλμ.

sdya47-01.jpg

Πρόγραμμα αγώνα
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

07:30: Έναρξη λειτουργίας εγκατάστασης -  Άφιξη δρομέων
07:30: Έναρξη λειτουργίας γραμματείας για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής
08:30: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
09:00: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων και συγκέντρωση των συμμετεχόντων στα σημεία της εκκίνησης τους για τους αγώνες 21 χλμ. & 10 χλμ.


Προσοχή το σημείο της εκκίνησης για τα 21,1χλμ. απέχει 1.200μ. από το σημείο της γραμματείας, της φύλαξης αντικειμένων και του τερματισμού τα οποία θα πρέπει να περπατήσετε ή να τρέξετε για προθέρμανση.

09:30: Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ. (Από την Αψίδα της New Balance λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό)
09:33: Εκκίνηση Αγώνα 21,1 χλμ. (Από την Αψίδα που θα βρίσκεται 1.200μ. από τον τερματισμό)
10:55: Απονομές Αγώνα 10 χλμ.
12:00: Απονομές Αγώνα 21 χλμ.
12:30: Εκκίνηση Αγώνα 5 χλμ. (Από την Αψίδα της New Balance λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό)
13:15: Απονομές Αγώνα 5 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα 21,1 χλμ.: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε πιστοποιημένη διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά.
Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Αψίδα που θα βρίσκεται 1.200μ. από τον τερματισμό. Η διαδρομή είναι μήκους 4.971μ. και οι δρομείς θα πραγματοποιήσουν 1.200μ.  και 4 στροφές για να τερματίσουν στην αψίδα του τερματισμού μπροστά από την κερκίδα της εγκατάστασης.
 
Περιγραφή διαδρομής αγώνα 10 χλμ.: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά. Οι δρομείς των 10 χλμ. θα ξεκινήσουν από την αψίδα της New Balance, θα κάνουν 2 στροφές και θα τερματίσουν στην αψίδα Τερματισμού μπροστά από την κερκίδα της εγκατάστασης.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα 5 χλμ.: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά. Οι δρομείς των 5 χλμ. θα ξεκινήσουν από την αψίδα της New Balance, θα κάνουν 1 στροφή και θα τερματίσουν στην αψίδα Τερματισμού μπροστά από την κερκίδα της εγκατάστασης.

Cghygkgukapture-01.jpg

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε προς τον καθορισμένο χώρο εκκίνησης αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.

Αποτελέσματα Αγώνα - Live Results
Θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα των αγώνων σε πραγματικό χρόνο καθώς και να ενημερωθείτε για τα τελικά αποτελέσματα σας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Κρατήστε ζωντανές τις αναμνήσεις σας από τον αγώνα!
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, φωτογράφοι της διοργάνωσης θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία και στον τερματισμό έτσι ώστε να σας δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε τις προσωπικές φωτογραφίες σας από τον αγώνα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή και να κρατήσετε ζωντανές τις αναμνήσεις!

Το link για τις προσωπικές σας φωτογραφίες θα είναι ενεργό δίπλα στο όνομά σας στην σελίδα των αποτελεσμάτων λίγες ώρες μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ θα μπορείτε να τις αναζητήσετε είτε με τον αριθμό συμμετοχής σας, το επώνυμο, αλλά ακόμα και με μία selfie φωτογραφία σας με τη χρήση τεχνολογίας ΑΙ! 

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας περίπου κάθε 2,5 -3  χλμ. με Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό και περίπου κάθε 5 χλμ. με ισοτονικό ποτό (για τον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα 10 χλμ.) ενώ κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα παραλάβετε και ένα ενεργειακό gel της GU (μόνο για τους δρομείς του Ημιμαραθώνιου και του αγώνα 10 χλμ.)

Ας κρατήσουμε καθαρή την Ολυμπιακή εγκατάσταση
Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα εκτός από Ολυμπιακή εγκατάσταση και χώρο προετοιμασίας των εθνικών ομάδων κωπηλασίας και κανόε καγιάκ, αποτελεί και σημαντικό υδροβιότοπο και κατά τη διάρκεια παραμονής σας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πανέμορφα πτηνά που ζουν εκεί.
Σας παρακαλούμε να μην τα ταΐζετε και όλοι μαζί να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή και τον χώρο πετώντας τα όποια απορρίμματα (μπουκάλι, ποτήρι, φλούδες από μπανάνες, κλπ) σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης ή σκουπιδιών.

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να ζήσουμε μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή του
47ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. 

bottom of page