37ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 

Οδηγίες Συμμετοχής 

Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών, του συλλόγου που πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε να διαδίδει το τρέξιμο στην Ελλάδα και της ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα και από το 2005, με την έκδοση του περιοδικού RUNNER, έδωσε σημαντική ώθηση στο δρομικό κίνημα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εγγραφή σας και σας περιμένουμε την Κυριακή  24 Νοεμβρίου, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά για να τρέξουμε για 37η φορά στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας.

 
Σταθερή αξία!
Η αγαπημένη εκατομμυρίων δρομέων σε όλο τον κόσμο, η αθλητική εταιρεία ASICS, θα είναι για ένατη συνεχή χρονιά ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνέχεια αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας προσφέρουν στους δρομείς άνεση και προστασία αλλά και την απαραίτητη βοήθεια για να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό. 
Φέτος, θα φιλοξενήσει στα καταστήματα της στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 244 & Παπαδιαμάντη 2) και στο Π. Φάληρο (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 255), τις γραμματείες του αγώνα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (13:00 – 18:00) και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου (11:00 – 17:00).

Ενέργεια και Ενυδάτωση
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς ενυδάτωσης, θα μπορείτε να ενυδατωθείτε με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αθλητικό ποτό POWERADE και ένα ενεργειακό gel της HIGH5, ανακτώντας έτσι τις δυνάμεις σας και αποκτώντας την απαραίτητη αντοχή για να πετύχετε τον στόχο σας.

Σημαντική υποστήριξη
Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Timekeeper, η φινλανδική εταιρεία SUUNTO, ηγέτιδα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή αθλητικών ρολογιών, υπολογιστών κατάδυσης και αθλητικών οργάνων, κάνοντας τον χρόνο να είναι με το μέρος μας σε οποιαδήποτε αθλητική ή outdoor δραστηριότητα.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά, από την θέση του Υποστηρικτή, της CounterpainR. Η Νο1 θερμαντική αναλγητική κρέμα με παρουσία δεκαετιών στην Ελληνική αγορά και στην δρομική κοινότητα, παραμένει πάντα δίπλα στους αθλητές και στου αθλούμενους όλων των σπορ, προσφέροντας ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους.

To ελληνικό περιοδικό για το τρέξιμο, Runner Magazine και το runnermagazine.gr, όπως κάθε χρονιά συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή του αγώνα.

Η INTERAMERICAN με τη διάθεση ασθενοφόρου, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, με πολυμελείς ομάδες μαζί με τους περισσότερους από 100 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (13:00 - 18:00) και Σάββατο 23 Νοεμβρίου (11:00 - 17:00)
Αναφέροντας τον αριθμό συμμετοχής σας, θα παραλάβετε τον φάκελο με τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης (που θα είναι κολλημένο στην πίσω πλευρά του και τον οποίο δε θα πρέπει να αλλοιώσετε, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε στην περιοχή του στήθους και να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο), τον αυτοκόλλητο αριθμό για τα προσωπικά σας αντικείμενα, παραμάνες και την απόδειξη καταβολής του κόστους συμμετοχής καθώς και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα αν το έχετε επιλέξει.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη αυτού του μηνύματος ή αποδεικτικού ταυτότητας ή πληρωμής. Για την παραλαβή πακέτου συμμετοχής τρίτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πακέτο συμμετοχής σας θα βρίσκεται ΜΟΝΟ στο κατάστημα της Asics στην Κηφισιά και δε θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο σημείο ή την ημέρα του αγώνα.

Πρόγραμμα αγώνα
Κυριακή 24 Νοεμβρίου

08:30 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 
09:00 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
09:40 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
9:30-9:55 π.μ.: Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης**
10:00 π.μ.: Εκκίνηση Α block Αγώνα 10 χλμ.
10:02 π.μ.: Εκκίνηση B block Αγώνα 10 χλμ.
10:04 π.μ.: Εκκίνηση C block Αγώνα 10 χλμ.
10:05 π.μ.: Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
10:25 π.μ.: Ολοκλήρωση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
10:30 π.μ: Τερματισμός 1ου Δρομέα 10 χλμ.
11:15 π.μ.: Απονομές Αγώνα
11:40 π.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα 10 χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 
Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε τρία διαδοχικά κύματα (ΜΠΛΟΚ A, B και C) με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Έτσι στο Α ΜΠΛΟΚ θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1600 (bibs με κίτρινο χρώμα), στο Β ΜΠΛΟΚ αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2600 (bibs με γαλάζιο χρώμα) και τέλος στο C ΜΠΛΟΚ (bibs με σκούρο πορτοκαλί χρώμα) όλοι όσοι έχουν νούμερο από 3000 μέχρι 3600.
 
Για να είστε έγκυροι και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό ΜΠΛΟΚ, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το λιγότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα
Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου αγωνιστικού χώρου καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Φωτογραφικές υπηρεσίες
Μία πρωτοποριακή υπηρεσία, το Pic2Go, εξασφάλισε για τον 37ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας η οργανωτική επιτροπή, με την χορηγία του Runner Magazine. Έτσι όλοι οι δρομείς των 10 χλμ., θα έχουν δωρεάν το φωτογραφικό τους άλμπουμ μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής Pic2Go, λίγες μόνο ώρες μετά την διεξαγωγή του αγώνα. Η αναζήτηση θα γίνεται με τον αριθμό συμμετοχής τους στο www.runnermagazine.gr.
Οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης φωτογραφικού υλικού από τον αγώνα από τρίτους δεν έχει την έγκριση της διοργάνωσης και διατηρείτε κάθε νόμιμο σας δικαίωμα.

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου αλλά και στον δρόμο που οδηγεί προς το κέντρο Ακρωτήρι έξω από αυτό, πάντα πίσω από την αψίδα εκκίνησης και τον οριοθετημένο χώρο των μπλοκ. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα
Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία όπως στο σχήμα που ακολουθεί.
Μετά τον τερματισμό σας σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε την κόκκινη γραμμή για να οδηγηθείτε στον χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων και στη συνέχεια εντός του σταδίου για να παρακολουθήσετε τη συνέχεια του αγώνα και την τελετή των απονομών.

Σχεδιάγραμμα πρόσβασης στον χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (πριν και μετά τον αγώνα) και στην αφετηρία του 37ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ.

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας ένας στο 3,5 χλμ. και ένας στο 6,4 χλμ.. με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ σε μπουκάλι αλλά και ενεργειακό τζελ  HIGH5.

 

Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.
 
Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.


Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.


Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε).
 

Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
 

Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr
Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να ζήσουμε μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή του
37ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας.