top of page
sdya_10_ppFb-01.jpg

Οδηγίες Συμμετοχής 

 

Αγαπητέ φίλε/η!


Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών, του συλλόγου που πριν από 45 χρόνια ξεκίνησε να διαδίδει το τρέξιμο στην Ελλάδα και της ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα από το 2009, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εγγραφή σας και σας περιμένουμε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά για να τρέξουμε για 40η φορά στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας.

Ο 40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Τουρισμού και φέτος είναι αφιερωμένος στην ΦΛΟΓΑ το Σύλλογο Γονέων για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.


Σημαντική υποστήριξη
Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance από τη θέση του χορηγού, στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών, και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της New Balance προσφέρουν στους δρομείς άνεση, προστασία, αλλά και σημαντική επιστροφή ενέργειας για να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

 

Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Energy Gel, η εταιρεία GU Energy Greece. Τα ενεργειακά Gel της GU περιέχουν σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων που δίνουν άμεσα ενέργεια αλλά και βιταμίνες, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες για την καλύτερη ενυδάτωση και απόδοση του αθλητή.

Η INTERAMERICAN θα συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση διαθέτοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο και ασφαλίζοντας τη διοργάνωση, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, η Σχολή ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas, η μοτολέσχη Benelli Moto Hellas Club μαζί με περισσότερους από 70 εθελοντές της διοργάνωσης και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Το RUNNER Magazine ως Χορηγός Επικοινωνίας θα συνεισφέρει στην προβολή του αγώνα που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής
H γραμματεία του αγώνα από όπου θα μπορείτε να παραλάβετε τα πακέτα συμμετοχής  σας θα λειτουργήσει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου (14:00 - 20:00) και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (12:00 - 19:00) στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (δείτε το ακριβές σημείο).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ θα λειτουργήσει γραμματεία!

map_SDYA39-02.jpg

Πρόγραμμα αγώνα
Κυριακή 27 Νοεμβρίου


08:30 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 
09:00 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
09:40 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
9:30-9:55 π.μ.: Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης**
10:00 π.μ.: Εκκίνηση Α block Αγώνα 10 χλμ.
10:03 π.μ.: Εκκίνηση Β block Αγώνα 10 χλμ.
10:05 π.μ.: Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
10:25 π.μ.: Ολοκλήρωση Παιδικού Αγώνα 2 χλμ.
10:30 π.μ: Τερματισμός 1ου Δρομέα 10 χλμ.
11:15 π.μ.: Απονομές Αγώνα
11:45 π.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα 10 χλμ.


*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 
Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαδοχικά κύματα (ΜΠΛΟΚ A και B) με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Έτσι στο Α ΜΠΛΟΚ θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1800 (bibs με μπλε χρώμα) και στο Β ΜΠΛΟΚ αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2800 (bibs με κίτρινο χρώμα).

Για να είστε έγκυροι και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό ΜΠΛΟΚ, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το λιγότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.


Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα
Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου αγωνιστικού χώρου καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Χώρος προθέρμανσης
Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε προς τον καθορισμένο χώρο προσυγκέντρωσης αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα
Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία.
Μετά τον τερματισμό σας σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε την κόκκινη γραμμή για να οδηγηθείτε στον χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων και στη συνέχεια εντός του σταδίου για να παρακολουθήσετε τη συνέχεια του αγώνα και την τελετή των απονομών.
Σχεδιάγραμμα πρόσβασης στον χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (πριν και μετά τον αγώνα) και στην αφετηρία του 40ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας.

7a49a59f-3324-0994-dcf6-c8aabf11c7fc.jpg

 

Χρονομέτρηση
Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ.

Αποτελέσματα Αγώνα - Live Results θα έχετε την δυνατότητα να μπορείτε να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα των αγώνων σε πραγματικό χρόνο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ , ενώ για τα τελικά αποτελέσματα θα μπορείτε να τα δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ .

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας στη διαδρομή, ένας στο 3,3 χλμ. και ένας στο 6,6 χλμ. καθώς και στον τερματισμό με Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό.
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.
 
Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.
Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε).

Από τα ΜΜΜ το Τραμ ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ως το σταθμό Πικροδάφνη και εκεί κάνετε αλλαγή προς Βούλα (γραμμή Θουκιδίδης) και κατεβαίνετε στη στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
Η άλλη γραμμή του Τραμ ξεκινά από τον Πειραιά (Αγία Τριάδα – Βούλα, γραμμή Θουκυδίδης) με στάση και στον ΗΣΑΠ Π. Φαλήρου και κατεβαίνετε στη στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο).

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr

unnamed (1).jpg

Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να ζήσουμε μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή του
40ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

bottom of page